Maldivi

Uzbudljiva strana života

Maldivi se sastoje od 99 % vode i samo 1 % kopna. Stoga je za očekivati da su najuzbudljiviji doživljaju na Maldivima vezani uz vodu. Na površini, ispod ili iznad nje.

Bez obzira kakvu vrstu odmora želiš, zabava i uzbuđenje bit će na meniju svaki dan. Pješčane plaže, ronjenje i istraživanje netaknutih grebena. Što kažeš na noćni ribolov ili plivanje s kitovima?

Pogledaj ponudu

Top 5 doživljaja

Vruća ponuda u ovom trenu

Naš cilj je da s nama doživiš nezaboravan odmor. Zato su naše ponude pripremljene sa željom da ti sve skupa olakšamo – ti odaberi ponudu koja ti najviše odgovara, a mi se pobrinemo za sve ostalo!

Putovanje - Dubai i Maldivi

Provedi prelijepih 12 dana na luksuznim Maldivima i u predivnom Dubaiju s hrvatskim vodičem.

Povratna avio karta za Maldive

Brzo rezerviraj povratni let iz Zagreba do sanjivih Maldiva već od 663 €.

Top 5 doživljaja

Privlačna destinacija, vrhunski doživljaji. Pogledaj naš izbor 5 najboljih doživljaja!

Zaplivaj s kitovima

Zaplivaj s kitovima i to će ti zasigurno biti jedno od najuzbudljivijih iskustava u životu. Promatraj ove ogromne, no bezopasne divove u njihovom prirodnom okruženju dok se povezuješ s prirodom i doživljavaš nezaboravan bliski susret s jednom od najvećih vrsta riba na svijetu.

Privatna plovidba na dhonijima

Doživi čar tradicionalnog maldivskog načina života ploveći na dhoniju, elegantnom drvenom plovilu s palminim lišćem ili jedrima od bambusa dok istražuješ skrivene kutke Maldiva i roniš u kristalno čistoj vodi. Otkrij čaroliju ovih egzotičnih otoka na jedinstven način koji spaja bogato kulturno naslijeđe sa zapanjujućom prirodom.

Romantična večera uz zalazak sunca

Naravno, bez romantike na Maldivima ne može. Stvori nezaboravan trenutak s voljenom osobom uz romantičnu večeru dok sunce polako tone u ocean. Prava idila za zaljubljene.

Ronjenje i snorkeling

Maldivi su poznati po svom nevjerojatnom podvodnom svijetu, tako da je ronjenje i snorkeling definitivno jedno od najboljih iskustava. Istraži prekrasne koraljne grebene, egzotične ribe i plivaj s morskim kornjačama ili mantama.

Posjeti lokalne otoke

Osim provedenog vremena u odmaralištima, vrijedi posjetiti i lokalne otoke da upoznaš autentičnu maldivsku kulturu, kušaš lokalnu kuhinju i povežeš se s lokalnim stanovništvom.

Korisne informacije

Najbolje vrijeme za posjet Maldivima je između studenog i travnja, izvan sezone monsuna. Preporučamo boravak u ožujku i travnju (osim uskršnjih praznika kad su cijene skuplje) kad ćeš uživati u vrućem, suhom vremenu i manje turista u ljetovalištima.

Hrvatski državljani trebaju vizu za ulazak na Maldive. Viza se dobiva prilikom ulaska na Maldive. Za više informacije kontaktiraj Predstavništvo Maldiva u Londonu (na engleskom)

Informacije o mogućim obveznim ili preporučenim cijepljenjima možeš pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Na Maldivima se koristi maldivska rufija (MVR), no u turističkim područjima se često prihvaćaju i američki dolari. Provjeri mogućnosti plaćanja i gotovinu te svakako zamijeni valutu u skladu s tim.

Preporuča se imati odgovarajuće putno osiguranje koje pokriva moguće nepredviđene situacije kao što su gubitak prtljage, medicinski troškovi ili otkazivanje putovanja.

Ako želiš, mi ćemo ti ugovoriti osiguranje

Pronađi inspiraciju

Tražiš inspiraciju za svoju sljedeću avanturu? Naša zbirka priča puna je inspirativnih priča i korisnih savjeta za nezaboravno putovanje. Uroni u svijet inspiracije.

Pogledaj sve

Možete jeftino otputovati na Maldive usred sezone i pronaći jeftin smještaj. Ali ima jedna caka…

Na Maldive se ide na medeni mjesec. U one bungalove iznad mora ili na samoj plaži. Ne i ako nemate prosječnih 1000 eura po noći za takvu vrstu smještaja. Ali i „siromašni“ mogu provesti nezaboravnih predivnih tjedan ili dva dana na Maldivima, samo je potrebno malo više istraživanja.

Pročitaj

Maldivi ako nisi bogataš: Kako biti turist na Maldivima za 40 eura na dan?

Možete li posjetiti najljepše otoke na svijetu i trošiti manje od...

Pročitaj

Maldivi ako nisi bogataš: Kako biti turi...

Možete li posjetiti najljepše otoke na svijetu i trošiti manje od...

Pročitaj